[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
..
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 240
نرخ پذیرش: 84.3
نرخ رد: 15.7
میانگین داوری: 97 روز
میانگین انتشار: 26 روز
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۱ نتیجه برای حسینی

آقای سید مصطفی حسینی، دکتر ایمان پورفر،
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده: بهره برداری از نیروگاه بادی به دلیل ماهیت متغیر باد و شبکه دارای مشکلاتی میباشد. به دلیل عدد ثبات در سرعت وزش باد توان خروجی نیروگاه بادی متغیر می باشد. این عد قطعیت موجب کاهش کنترل پذیری نیروگاههای بادی میگردد. مشکل دیگر، جزیره ای شدن نیروگاه از شبکه سراسری بر اثر خطا میباشد. در این شرایط عد تناسب بین توان تولیدی و توان مورد نیاز می باشد، افدزایش DFIGi بار در بخش جدا شده سیستم، موجب دور شدن ولتاژ از مقدار مطلوب میشود. مشکل بعدی که مختص جریان مبدل سمت روتور در هنگا وقوع خطا در شبکه میباشد. در این مقاله به بررسی تاثیر منبع ذخیره انرژی بر رفتار نیروگاه در DFIG بادی با ژنراتور القایی از دو سو تغذیه در یک ریز شبکه پرداخته شده است. هدف این مقاله هموارسازی توان خروجی هنگام تغییر سرعت باد و حفاظت و جلوگیری از خروج آن از مدار با استفاده از منبع ذخیره انرژی باتری و ابر خازن با دو نوع اتصال مختلف می باشد.


سید نعمت‌اله حسینی‌موسوی، دکتر حسن براتی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

در این مقاله، از روش کنترل مستقیم توان (DPC) جهت کنترل توان اکتیو و راکتیو  DFIGدر مرجع سرعت ثابت و نیز مرجع سرعت متغیر توربین براساس منحنی توان بهینه استفاده شده است. از طرفی کاربرد وسیع بارهای غیرخطی در شبکه­های قدرت سبب بروز مشکلاتی از جمله جریان­های هارمونیکی بالا شده است. بارهای غیرخطی مانند یک منبع جریان هارمونیکی عمل کرده و جریان­های هارمونیکی را به شبکه تزریق می­کنند. وجود هارمونیک­ها­ در شبکه باعث افت ولتاژ هارمونیکی شده و سبب می­شود تا سایر مصرف­کنندگان ولتاژی با اغتشاش دریافت کنند که خود سبب افزایش دمای خازن­های تصحیح ضریب توان، موتورها، ترانسفورماتورها و کابل­ها و عملکرد نادرست تجهیزات حفاظتی می­شود. از آنجاییکه DFIG کار تزریق توان اکتیو و راکتیو به شبکه را به عهده دارد می­توان با تزریق توان مناسب، نوسان توان ناشی از بارهای غیرخطی در شبکه را جبران کرد لذا در این مقاله، روش کنترل مستقیم توان جهت کنترل توان  DFIGپیاده­سازی شده و نیز جهت کاهش هارمونیک­های جریانی شبکه در حضور بارهای غیرخطی با بکارگیری تدابیر کنترلی منا­سب همزمان از طریق مبدل­های سمت روتور و سمت شبکه اقدام شده است. در همین راستا از محیط نرم­افزاری Matlab/Simulink جهت شبیه­سازی سیستمی شامل یک واحد نیروگاهی بادی مبتنی بر DFIG استفاده شده است و نتایج حاصله در سناریوهای مختلف تحلیل و مقایسه شده­اند. نتایج حاصله نشان از کنترل دقیق و سریع توان DFIG همراه با کاهش قابل توجه هارمونیک جریانی شبکه داشته است.

منصور بهبودی، دکتر محمود حسینی علی آبادی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

در گیربکس‌ها اجزای ضروری و جدایی ­ناپذیر سیستم­های انتقال قدرت می­­باشند، گیربکس­های مکانیکی به علت داشتن چگالی گشتاور بالا استفاده می­شود، اما مشکلات و معایبی مانند اغتشاش، گرما، لرزش، سر و صدا، قابلیت اطمینان، نیاز به نگهداری، نیاز به روغن­کاری و وجود اصطکاک، در این نوع  گیربکس­ها باعث شده تا نوع دیگری از گیربکس­ها به نام گیربکس­های مغناطیسی، جایگزین گیربکس­های مکانیکی گردند. عمده مشکل استفاده از گیربکس­های مغناطیسی گشتاور پایین‌شان در مقایسه با گیربکس­های مکانیکی ­می‌باشد که در این مطالعه با انتخاب یک نمونه از گیربکس­های مغناطیسی با استفاده از روش اجزای محدود در محیط دوبعدی نرم افزار Maxwell، به بهینه­‌سازی گشتاور گریبکس­های مغناطیسی پرداخته شده است. تغییراتی که در این مطالعه بر روی گیربکس انجام شده است بررسی تاثیر تغییرات ابعاد و جنس آهنرباها بر روی رفتار گشتاوری گیربکس مغناطیسی می‌باشد. در نهایت این مطالعه نشان می­دهد که با تغییرات جزئی ابعاد و جنس آهنربا می­توان گشتاور گیربکس­های مغناطیسی را افزایش داد.

دکتر حمیدرضا خضری، دکتر حمیدرضا اکبری، دکتر سید مجتبی حسینی بافقی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

در این مقاله، مکان یابی دقیق تخلیه ­های جزئی در عایق سیم­پیچ ماشین­ های ولتاژ بالا بررسی شده است. از آنجا که تخلیه­ های جزئی دارای مولفه­ های فرکانسی کیلوهرتز-مگاهرتز۲ می­باشند، جهت یافتن مکان تخلیه جزئی لازم است تا از مدل­ های گذاری ماشین استفاده شود. در این مطالعه، پالس جریانی تخلیه جزئی به مدل شبکه نردبانی۳ هر دور از سیم­پیچ ماشین­القایی رتور قفس سنجابی نمونه که به عنوان رابط بین منبع ولتاژ و ناحیه المان محدود است ترزیق می ­شود. در ادامه، نتایج مدل مداری- میدانی با مدل مداری مقایسه می شود. نتایج نشان می­ دهد شبیه ­سازی ماشین­ های الکتریکی به کمک روش اجزاء محدود۴، که دارای رابط مداری شبکه نردبانی بین منابع ولتاژ و ناحیه المان محدود است (مدل مداری-میدانی) می­ تواند مکان تخلیه جزئی را با دقت بالاتری تخمین بزند.
آقای احسان خاوری، دکتر سید محمد حسن حسینی، دکتر گئورک قره پتیان،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

نویز با تجهیزات اندازه گیری نصب شده در ترانسفورماتور تداخل ایجاد می کند و باعث ایجاد چالش های فنی برای مهندسین  برق می شود. سنسورها برای اندازه گیری تخلیه جزیی درون ترانسفورماتور نصب می شوند، اما نویز، سیگنال های تخلیه جزیی را تغییر شکل می دهد. در این مقاله، از روش تابع پایه شعاعی برای حذف نویز از سیگنال تخلیه جزیی درون ترانسفورماتور استفاده می شود. از نرم افزار CST برای شبیه سازی ترانسفورماتور، منبع تخلیه جزیی و نویز استفاده می شود. همچنین از یک مدل آزمایشگاهی برای تولید سیگنال تخلیه جزیی و نویز استفاده می شود. نتایج شبیه سازی و اندازه گیری ارائه و بررسی شده اند. نشان داده شده است که روش پیشنهادی روش خوبی برای حذف نویز از سیگنال های تخلیه جزیی است.
دکتر سیدمجتبی حسینی بافقی، دکتر حمیدرضا اکبری، دکتر سیدامین سعید،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

مدل شبکه نردبانی به عنوان یک مدل گذرای سریع سیم‌پیچ جهت مطالعات پدیده‌های گذرای سریع و در فرکانس‌های بالا معرفی شده است. در این مطالعه، مدل عایق سیم‌پیچ از شبکه نردبانی تفکیک شده و تمامی روابط مداری مربوط به این مدل بازنویسی می‌شوند. پارامترهای الکتریکی عایق به روش جایگزینی در مدار تشدید محاسبه می‌شود. سیم‌پیچ‌های یک فاز از ماشین القایی kv ۶ به کمک مدل پیشنهادی طراحی و با شبیه‌سازی در نرم ­افزار انسیس ماکسول۲، شکل موج توزیع ولتاژ، ضریب تلفات عایقی و همچنین تلفات عایقی در نقاط مختلف سیم‌ییچ نشان داده می‌شود. در ادامه شکل موج توزیع ولتاژ گره‌ها، جریان عبوری از کویل‌ها، ولتاژ روی کویل‌ها و توان تلفاتی در کویل‌ها توسط دو مدل کلاسیک شبکه نردبانی و مدل پیشنهادی به مقایسه گذاشته می‌شود. در این مطالعه با توجه به تفکیک تلفات عایقی از تلفات سیم‌پیچ در گذراهای سریع و در فرکانس­های بالا، مدل پیشنهادی می‌تواند به صورت یک ابزار مناسبی جهت رسیدن به پاسخ‌های دقیق‌تر پدیده‌های گذرای سریع مورد استفاده قرار گیرد.مدل شبکه نردبانی به عنوان یک مدل گذرای سریع سیم‌پیچ جهت مطالعات پدیده‌های گذرای سریع و در فرکانس‌های بالا معرفی شده است. در این مطالعه، مدل عایق سیم‌پیچ از شبکه نردبانی تفکیک شده و تمامی روابط مداری مربوط به این مدل بازنویسی می‌شوند. پارامترهای الکتریکی عایق به روش جایگزینی در مدار تشدید محاسبه می‌شود. سیم‌پیچ‌های یک فاز از ماشین القایی kv۶ به کمک مدل پیشنهادی طراحی و با شبیه‌سازی در نرم ­افزار انسیس ماکسول، شکل موج توزیع ولتاژ، ضریب تلفات عایقی و همچنین تلفات عایقی در نقاط مختلف سیم‌ییچ نشان داده می‌شود. در ادامه شکل موج توزیع ولتاژ گره‌ها، جریان عبوری از کویل‌ها، ولتاژ روی کویل‌ها و توان تلفاتی در کویل‌ها توسط دو مدل کلاسیک شبکه نردبانی و مدل پیشنهادی به مقایسه گذاشته می‌شود. در این مطالعه با توجه به تفکیک تلفات عایقی از تلفات سیم‌پیچ در گذراهای سریع و در فرکانس­های بالا، مدل پیشنهادی می‌تواند به صورت یک ابزار مناسبی جهت رسیدن به پاسخ‌های دقیق‌تر پدیده‌های گذرای سریع مورد استفاده قرار گیرد.

احسان زراسوندی حسینی، دکتر ابراهیم آقاجری، دکتر سید محمدصادق غیاثی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

امروزه توجه جهانی به سمت تولید انرژی از طریق منابع تجدید‌پذیر به ویژه انرژی خورشیدی جلب شده ‌است. شرایط سایه جزئی مسائل چالش برانگیزی را برای ردیابی نقطه حداکثر توان ایجاد کرده است که شامل گرفتار شدن در نقاط حداکثر توان محلی، زمان ردیابی کند و نوسانات در توان تولید شده در طول زمان ردیابی است. بنابراین محققان به‌منظور غلبه بر مشکلات مربوط به شرایط سایه و مقابله با پیک‌های محلی، تکنیک‌های ترکیبی متنوعی مبتنی بر کنترل‌کننده‌های فازی و الگوریتم‌های فراابتکاری ارائه کرده‌اند. در میان الگوریتم‌های فراابتکاری، بهینه‌سازی ازدحام ذرات و الگوریتم گرگ خاکستری به دلیل اجرای آسان، سادگی و بار محاسباتی کم، از رایج‌ترین روش‌های بهینه‌سازی هستند. ولی اشکال این الگوریتم‌ها سرعت همگرایی کم و مشکل در تنظیم پارامترهای خودشان است و ممکن است تحت تغییرات سریع تابش خورشیدی و شرایط سایه در پیک‌های محلی گرفتار شوند. برای مقابله با این مشکلات در این پژوهش یک ساختار ترکیبی جدید مبتنی بر کنترل‌کننده فازی نوع دو و الگوریتم جستجوی سنجاب به‌کار گرفته شده است. کنترل‌کننده فازی نوع دو بجای کنترل کننده فازی معمولی استفاده شده است و بوسیله‌ی الگوریتم جستجوی سنجاب که بجای الگوریتم گرگ خاکستری به‌کار گرفته شده است، بهینه‌سازی و تنظیم می‌گردد. در این ساختار با اعمال چهار الگوی تابش، تأثیرگذاری کنترل‌کننده پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج شبیه‌سازی در نرم افزار متلب نشان می‌دهد که بازده روش پیشنهادی بطور میانگین حدود ۹۹% است و استفاده از روش پیشنهادی نسبت به عدم استفاده از آن موجب کاهش زمان نشست در حدود ۳۶%، افزایش سرعت ردیابی حداکثر توان و کاهش نوسانات توان می‌گردد.

عاطفه حسینی، دکتر جواد مشایخی فرد، باقر مهذبی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

طراحی و کنترل سیستم های قدرت با وجود پایداری و قابلیت اطمینان انجام می پذیرد. فرکانس به عنوان یکی از متغیرهای مهم برای تثبیت سرعت بارهای موتوری استفاده می شود. با توجه به نقش حیاتی توربین های گازی در تولید برق بدون اثر مخرب بر محیط زیست دراﻳﻦ مقاله با استفاده از مدل روون برای سیستم قدرت فرکانس متغیر،  به بررسی کنترل بار- فرکانس با حلقه کنترل ثانویه پرداخته شده است. برای این منظور طراحی  توسط تابع تبدیل و فضای حالت انجام شده است. ابتدا کنترل کننده کلاسیک PID با بهره گیری از الگوریتم های CHR و CC به منظور افزایش سرعت سیستم، حذف اثر اغتشاش و کاهش حداکثر فراجهش طراحی شده است.  سپس کنترل کننده بهینه خطی LQR استفاده شده است. در نهایت با توجه به وجود عدم قطعیت و اغتشاش، کنترل کننده مقاوم H۲/H   به منظور تحقق سه شرط عملکرد نامی، پایداری مقاوم و کاهش اغتشاش مورد توجه قرار گرفته است. به کمک نرم افزار متلب، نتایج بدست آمده با / بدون حضور اغتشاش بررسی و مقایسه گردیده است. نتایج شبیه سازی ها، در بین تمام روشهای کنترلی مورد بررسی، موفقیت روش پیشنهادی کنترل مقاوم H۲/H   از لحاظ سرعت همگرایی و دامنه نوسانات را نشان می دهد.

مهندس محمدسجاد فتح الهی، دکتر سامان حسینی همتی، دکتر عبدالله راستگو، دکتر سعید خراطی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

رایجترین معایب رله­‌های امپدانسی قطع‌تحریک عملکرد نابجای آن در شرایط اغتشاشات سیستم قدرت و زمان عملکرد طولانی آن است. بر این اساس جهت بهبود  شاخص­‌های دقت و سرعت شناسایی رویداد قطع‌تحریک و تمایز آن از سایر رویدادهای گذرای سیستم قدرت یک بررسی جامع بر روی پارامترهای مختلف قابل اندازه‌گیری در ژنراتور سنکرون انجام شده است. بر اساس تحلیل‌های انجام شده، مهم­ترین متغیرها شامل توان اکتیو  (Psg)، زاویه بین ولتاژ و جریان sg) و جریان خروجی ماشین (Isg) انتخاب شده و در یک منطق ترکیبی دقیق بکارگرفته شده‌­اند. در این ساختار، تغییرات Isg ماشین به طور پیوسته پایش شده و در صورت افزایشی بودن تغییرات آن، تغییرات پارامترهای Psg و θsg مورد بررسی قرار می‌گیرند. در چنین حالتی افزایشی بودن Psg نشان دهنده پاسخ سیستم کنترلی ماشین بوده و کارکرد عادی ماشین ادامه پیدا خواهد کرد. اما در صورتی که Psg تقریبا ثابت بوده و θsg مثبت است (حالت زیر تحریک)، افزایش شدید Isg نشان دهنده غیر فعال بودن سیستم تحریک و دریافت توان راکتیوی بیشتر از محدودیت زیر تحریک است، لذا  در چنین شرایطی دستورخروج ژنراتور با عملکرد حفاظت صادر می‌گردد. در واقع علت افزایش جریان خروجی ماشین به بیشتر از آستانه تعریف شده (در حالیکه Psg ثابت بوده و θsg مثبت است) جذب زیاد توان راکتیو از سیستم قدرت به علت وقوع قطع‌تحریک است.
‌روش ترکیبی پیشنهادی این مطالعه در محیط نرمافزار MATLAB/Simulink (۲۰۱۷b) در طی سناریوهای مختلف قطع‌تحریک و گذرای سیستم قدرت بر روی سیستم استاندارد ۳۹ شین IEEE مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از شبیه‌سازی­‌ها، کارآیی مدل حفاظتی پیشنهادی را تائید می‌نماید. لازم به ذکر است که برتری روش پیشنهادی از دیدگاه­‌های دقت، سرعت، سادگی و هزینه اجرا با سایر طرح‌ها نیز مقایسه شده است.

 

سید سعید عبدالهی خو، دکتر جواد علمایی، دکتر سید محمد حسن حسینی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

تخمین دقیق حالت شارژ یک باطری نه‌تنها برای مدیریت بهینه انرژی (OEM)۱ در خودروهای الکتریکی (EV)۲ و شبکه‌های هوشمند قدرت، بلکه برای حفاظت باطری از رفتن به شرایط تخلیه عمیق یا شارژ بیش از اندازه و در نتیجه کاهش عمر باطری ضروری است. این شرایط حتی ممکن است شرایط بالقوه خطرناکی به لحاظ انفجار باطری ایجاد کند. با وجود اهمیت بسیار زیاد پارامتر حالت شارژ، این پارامتر بطور مستقیم از پایانه‌های باطری قابل اندازه‌گیری نیست. سیسـتم مـدیریت باطری (BMS)۳ در میان عملکردهای بسیار، نیاز به یک روش برای تخمین حالت شارژ و تعیین حالـت سـلامت باطری خودروی الکتریکی دارد. در این پژوهش ابتدا مدل مدار معادل الکتریکی در محیط متلب با شبکه RC شبیه‌سازی شده است. این مدل دارای این مزیت است که یک آزمون سریع برای استخراج پارامترها و مشخصات دینامیکی مدل باطری را ارائه می‌کند.وسپس بـا استفاده از فیلتر کـالمن توسعه‌یافته (EKF)۴ برای تخمین حالت شارژ و چندین روش برای تخمین حالت سلامتِ باطری خودروی الکتریکی مدنظر، مورد بررسی قرار گرفته و نتایج شـبیه سـازی نشـان داده شده است.
 
هادی تولایی، دکتر محمود سمیعی مقدم، دکتر مجتبی واحدی، دکتر نسرین صالحی، دکتر محمد حسینی ابرده،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده

در این مقاله، یک چارچوب نوین برای مدیریت انرژی در شبکه‌های توزیع هوشمند ارائه می‌شود که در آن از ترکیب الگوریتم فازی با الگوریتم ژنتیک برای حل مدل بهینه‌سازی چندهدفه استفاده شده است. مدل پیشنهادی با هدف کاهش تلفات انرژی، بهبود نمایه ولتاژ، کاهش هزینه‌های بهره‌برداری و حداقل‌سازی آلایندگی زیست‌محیطی طراحی شده و توانایی پاسخ‌گویی به ویژگی‌های دینامیکی بار و عدم قطعیت منابع تجدیدپذیر را دارد. در این مدل، تعامل بین منابع تولید پراکنده، سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی و خودروهای الکتریکی در چارچوب برنامه‌ریزی ۲۴ ساعته لحاظ شده است. جهت بهینه‌سازی مدل با استفاده از زبان برنامه­نویسی پایتون، از یک الگوریتم ترکیبی بهره گرفته شده است که ابتدا با استفاده از منطق فازی، نواحی جست‌وجوی اولویت‌دار شناسایی و سپس با الگوریتم ژنتیک، راه‌حل بهینه استخراج می‌شود. نتایج شبیه‌سازی روی شبکه‌های استاندارد ۳۳ شینه نشان‌دهنده کاهش چشمگیر تلفات انرژی، بهبود کیفیت ولتاژ و افزایش بهره‌وری سیستم در مقایسه با روش‌های رایج هستند. روش پیشنهادی با فراهم آوردن یک راهکار انعطاف‌پذیر، کارا و مقیاس‌پذیر، قابلیت بالایی در مواجهه با پیچیدگی‌های شبکه‌های توزیع آینده‌محور دارد.



صفحه 1 از 1     

تحقیقات نوین در برق Journal of Novel Researches on Electrical Power
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4714