۴ نتیجه برای فروزانفر
مهدی زنگنه، دکتر ابراهیم آقاجری، دکتر مهدی فروزانفر،
دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
امروزه استفاده وسیع از کنترلکنندههای فازی در سیستمهای الکتریکی به ویژه سیستمهای غیر خطی و دارای نامعینی به سرعت رو به افزایش است. بدیهی است که طراحی یک سیستم استنتاج فازی مطلوب، مستلزم انتخاب صحیح نوع، تعداد و دامنه توابع عضویت به منظور فازیسازی متغیرهای ورودی و خروجی سیستم میباشد. لیکن تا کنون هیچ پژوهش و یا روش ساختاریافتهای برای انتخاب صحیح توابع عضویت معرفی نشده و منحصراً این انتخاب مبتنی بر سعی و خطا و شناخت طراح از سیستم بوده است. با توجه به اهمیت این مساله، مقاله حاضر بررسی جامعی بر توابع عضویت انتخاب شده در مقالات مرتبط با سیستمهای الکتریکی انجام داده است.در پایان بر اساس مقالات بررسی شده و دسته بندیهای انجام گرفته پیشنهاداتی جهت انتخاب بهینه توابع عضویت بر اساس اهداف کاربردی سیستمهای الکتریکی ارائه گردیده است.
مرتضی مظفری وانانی، دکتر ابراهیم آقاجری، دکتر مهدی فروزانفر،
دوره ۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
روش کنترل افت توان اکتیو - فرکانس و توان راکتیو - ولتاژ یکی از پرکاربردترین روشهای کنترل غیرمتمرکز در ریزشبکه های جزیره ای است. با دروپ توان اکتیو - فرکانس می توان به یک تقسیم توان اکتیو دقیق بین منابع انرژی توزیع یافته دست یافت، اما دروپ توان راکتیو - ولتاژ ، به دلیل وابستگی زیاد به امپدانس خط و میزان بار، غالبا تقسیم توان راکتیو بین منابع را بدتر می کند. چالش دیگر کنترل دروپ، انحراف فرکانس و ولتاژ به واسطه تغییرات بار است. در این مقاله یک روش مستقل جدید برای اشتراک دقیق توان راکتیو بین منابع انرژی توزیع یافته و بازگردانی فرکانس ریزشبکه ارائه گردیده است. روش پیشنهادی قابلیت اطمینان و سادگی شبکه را بهبود بخشیده است. نتایج شبیه سازی نشان دهنده صحت عملکرد روش پیشنهادی خصوصا در مورد تقسیم صحیح توان راکتیو و بازیابی فرکانس شبکه بوده، به شکلی که اختلاف توان راکتیو منابع را از حدود ۱۲۰۰ وار به ۷۰۰ وار کاهش داده و فرکانس شبکه را روی ۳۱۴ رادیان بر ثانیه ثابت نگه می دارد.
آقای حسین صفایی پور، دکتر مهدی فروزانفر، دکتر امین رمضانی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده
در فرآیندهای صنعتی حلقه-بسته دارای مخازن بههمپیوسته با رفتار دینامیکی غیرخطی تحت اغتشاشات تصادفی توأم گوسی و غیرگوسی، آشکارسازی بهموقع عیوب تدریجی همزمان، اهمیت بالایی دارد. بدین منظور، در این مقاله یک روش آشکارسازی برای عیوب تدریجی در این سیستمها، ارائه شده است. در این روش، ابتدا با استفاده از مدل سیستم، مدل معلوم کنترلکننده و اندازهگیریها و با فرض کلیه نامعینیها در بردار عیب تدریجی، تخمین بردار حالت سیستم انجام شده است. سپس، سیگنال مانده با استفاده از تفاضل بردار خروجی اندازهگیری شده و تخمین آن، تولید میشود. پس از آن، با تمرکز بر پردازش مانده تولید شده بواسطه ویژگیهای آماری آن از جمله پنجره متحرک و خودهمبستگی، سیگنال مانده مناسب تحلیل تولید شده است. برای ارزیابی این مانده، حد آستانه متغیر و ثابت طراحی شده و در نهایت با ارزیابی هشدارهای دریافت شده بواسطه عبور سیگنال مانده از حد آستانه متغیر و یا تشخیص قطعی عبور از حد آستانه ثابت، برای تشخیص عیب تدریجی راهکار ارائه شد. در پایان به منظور ارزیابی این رویکرد، شبیهسازی آشکارسازی عیوب تدریجی همزمان نشتی مخازن و گرفتگی مسیر سیال در سیستم غیرخطی سهتانک بههمپیوسته DTS۲۰۰، انجام شده است. برای ارزیابی کمی نتایج شبیهسازی، ماتریس اختلاط تشکیل و شاخصهای ارزیابی مرتبط و امتیاز اف-وان محاسبه شده است.
پیمان طباخ نژاد، دکتر علی رضا توکلی، دکتر مهدی فروزانفر،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده
در ساختار شبکه ی برق امروزی تولید توان از طریق انرژی خورشیدی رشد گسترده ای داشته است. با توجه به نوسانات خروجی و عدم توانایی این واحدها در ذخیره ی انرژی، توان تولیدی منابع تجدیدپذیر متغیر بوده و به کارگیری ذخیره سازهای انرژی در کنار آنها اجتناب ناپذیر است. ذخیره سازهای انرژی با هدف مدیریت توان در سیستمهای مبتنی بر منابع تجدیدپذیر استفاده می گردند. در این مقاله از یک سیستم جریان مستقیم مستقل از شبکه شامل واحد فتوولتائیک و ذخیره ساز انرژی ترکیبی باتری-ابرخازن استفاده شده است. ارتباط هر واحد با لینک DC از طریق مبدلهای DC-DC صورت می گیرد. در چنین سیستمی استفاده از استراتژی کنترلی مناسب برای حفظ موازنه ی انرژی بین منبع، ذخیره سازها و بار ضروری است. به همین منظور یک روش کنترلی جدید برای مدیریت انرژی و حفظ توازن توان در لینک DC ارائه شده که با بهره گیری از دقت بالای مدولاتورهای دلتاسیگما، نوسانات ولتاژ ناشی از تغییرات بار و منبع را در سیستم کنترل می کند. اثربخشی روش پیشنهادی ازطریق شبیه سازی تحت پنج سناریوی مختلف با در نظر داشتن همه ی حالتهای تغییرات شامل افزایش یا کاهش پله ای در بار یا تولید منبع، اعتبارسنجی شده است. نتایج به دست آمده حاکی از عملکرد بهتر روش پیشنهادی از نظر حدأکثر دامنه ی نوسان در همه ی حالتهای بررسی شده می باشد.