[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
..
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 234
نرخ پذیرش: 84.3
نرخ رد: 15.7
میانگین داوری: 98 روز
میانگین انتشار: 26 روز
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۱ نتیجه برای شبکه توزیع

مهندس احسان اکبری،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

شبکه ­های توزیع به علت سطح ولتاژ پایین و در نتیجه جریان بالا دارای تلفات بسیار زیاد و افت ولتاژ بالایی می ­باشند که همواره بیشترین سهم در تلفات و کاهش قابلیت اطمینان شبکه توزیع برق را به خود اختصاص داده است. روش­ های مختلفی برای کاهش تلفات، بهبود پروفیل ولتاژ و افزایش قابلیت اطمینان در این شبکه­ ها ارائه شده است که یکی از این روش­ ها بازآرایی شبکه توزیع می ­باشد. بازآرایی شبکه­ های توزیع که با مجموعه ­ای کلید زنی صورت می­ گیرد پیدا کردن بهترین ترکیب از تمام سوئیچ­ ها در شبکه به منظور به حداقل رساندن تلفات توان و متعادل کردن بار در شرایطی است که قیود پخش بار، توپولوژی شعاعی شبکه و حداقل ولتاژ مورد نیاز تأمین شود یک روش بسیار مؤثر و کم هزینه است که بدون افزودن تجهیزات اضافه بر شبکه سبب کاهش تلفات، بهبود پروفیل ولتاژ و افزایش قابلیت اطمینان در شبکه­ های توزیع نیروی برق می­شود. در محاسبات قابلیت اطمینان  از روش تجزیه و تحلیل کات ست جهت بالا بردن سرعت در مقایسه با روش مونت‌کارلو استفاده شده است. بازآرایی شبکه­ های توزیع یک مسئله بهینه ­سازی ترکیبی غیرخطی با ابعاد وسیع و شامل تعدادی قید می­ باشد. در این مقاله جهت بازآرایی شبکه­های توزیع نیروی برق به منظور کاهش تلفات، بهبود پروفیل ولتاژ و افزایش قابلیت اطمینان از یک الگوریتم فرا ابتکاری جدید بر پایه الگوی رفتاری موش­های وحشی استفاده شده است. الگوریتم کلونی موش­های وحشی یک الگوریتم مناسب برای یافتن پاسخ  بهینه  جهت مسائل پیچیده می ­باشد. اثرات بازآرایی سیستم بر روی دو شبکه توزیع ۳۳ و ۶۹ شین استاندارد IEEE پیاده ­سازی شده و نتایج بدست آمده مورد ارزیابی قرار گرفته است.

مهدی طالب نجف آبادی، دکتر بهادر فانی، دکتر غضنفر شاهقلیان،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

منابع تجدیدپذیر جهت تأمین توان در سیستم­ های قدرت بر روی فیدرهای توزیع و یا نزدیک مصرف­ کنندگان استفاده می­ شود. در جایابی و نصب این منابع باید اثرات منفی آن­ها روی شبکه توزیع در نظر گرفته شود. در این مقاله بر اساس کنترل جریان منابع تولید پراکنده با استفاده از نمودار جریان- ولتاژ منابع در حین خطا یک روش تنظیم هماهنگی اداوات حفاظتی ارائه شده است. جریان ­ها در حین خطا، با حضور و عدم حضور منابع تولید پراکنده در نقاط مختلف تعیین و با یکدیگر مقایسه شده­ اند. نتایج شبیه­ سازی در نرم ­افزار ETAP  نشان می­ دهند که تنظیم هماهنگی­ ادوات حفاظتی در برخی از موارد با ورود این منابع به شبکه، دچار مشکل می­ شوند و با استفاده از روش پیشنهادی هماهنگی حفاظتی بازیابی می ­شود.

فاطمه افتخاری، دکتر افشین لشکرآرا،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

بازآرایی شبکه توزیع و استفاده از D-STATCOM دو روش متعارف برای کاهش تلفات و بهبود پایداری ولتاژ در شبکه توزیع هستند که میباید به‌صورت بهینه انجام شوند تا بیشتر منفعت را برای شبکه توزیع به ارمغان بیاورند. هدف از این مقاله تعیین آرایش بهینه شبکه توزیع در حضور D-STATCOM است. برای حل مسئله بازآرایی شبکه توزیع به همراه تعیین ظرفیت و محل نصب D-STATCOM، از الگوریتم ملخ (GOA) به همراه روش چندهدفه ضریب وزنی با توابع هدف کاهش تلفات و بهبود پایداری ولتاژ استفاده‌شده است. روش پیشنهادی بر روی دو تست سیستم استاندارد ۳۳ و ۶۹ شینه IEEE با نرم‌افزار MATLAB شبیهسازی و اعمال شده است. سه سناریو مختلف برای شبیهسازی در نظر گرفته شد که عبارت‌اند از حضور D-STATCOM تنها در شبکه توزیع، بازآرایی تنها شبکه توزیع و بازآرایی شبکه توزیع با حضور D-STATCOM و نتایج حاصل از روش پیشنهادی با الگوریتم PSO مقایسه خواهد شد.

خانم مریم فقیهی رضایی، دکتر مجید گندمکار، دکتر جواد نیکوکار،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

در این مقاله هماهنگی حفاظتی برای رله‌های اضافه جریان جهتدار دیجیتال تنظیم دوگانی DS-DOCR در حضور منابع تجدیدپذیر و ذخیره­ساز انرژی در شرایط بیشترین و کمترین مقدار جریان خطا در شبکه توزیع مورد بررسی قرار گرفته است. طرح پیشنهادی جهت دستیابی به هماهنگی حفاظتی سریع در رله‌های DS-DOCR به کمینه سازی زمان کلی عملکرد رله‌ها می‌پردازد. همچنین برای ارتقاء انعطاف پذیری در تنظیمات DS-DOCRها، محدوده‌ی مجاز برای کلیه‌ی پارامترهای رله مانند ضرایب B، A، جریان پیکاپ IP، ضریب تنظیم زمانی TDS، در دو جهت پیش رو و پشت سر بیان می‌شود. طرح پیشنهادی برای بررسی نتایج عملکرد رله‌های D‏S-DOCR برروی شبکه‌ی توزیع ۹ باسهIEEE با حضور بیشترین مقدار نفوذ منابع فتوولتائیکPV، بادی و ذخیره سازهای انرژی ESS در دو حالت بیشترین و کمترین مقدار جریان خطا بررسی شده است. شبیه سازی روش مطالعاتی در نرم افزار DigSilent Power Factory انجام شده است. نتایج عددی نمایانگر این است که الگوریتم حل پیشنهادی مقادیر بهینه‌ی پارامترهای تنظیم رله‌های DS-DOCR را به نحو مطلوبی ارائه کرده است که قادر به دستیابی به هماهنگی حفاظتی مطمئن و سریع می‌باشد.
موید محسنی، محمود جورابیان، افشین لشکرارا،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

شارژ خودروهای برقی در شبکه توزیع یکی از اساسی­ترین راه­کارها جهت مدیریت فنی و اقتصادی توزیع انرژی است. دربسیاری از روش­های شارژ سنتی، قید شارژ شدن کامل خودروها در هنگام خروج از پارکینگ همواره در مساله لحاظ شده است. اما در این مقاله هر خودرو به صورت هوشمند تنها بر اساس مقدار انرژی مورد نیاز پیمایش سفرهای روزانه خود شارژ می شود. به منظور پیاده­سازی این روش هوشمند، مالکان خودروی برقی اطلاعاتی را در مورد تعداد سفرها و طول مسیر آنها در اختیار مدیریت شارژ پارکینگ قرار می­دهند، و بر اساس مشخصات خودروها و سطح انرژی اولیه باتری آنها در زمان ورود به پارکینگ، میزان شارژ مورد نیاز آنها تعیین می­گردد.  سپس مسئول شارژ بر اساس تعرفه زمان مصرف انرژی، محدودیت ترانسفورماتورهای شبکه توزیع، نوع سطح شارژ انتخابی (نرمال یا سریع) اقدام به برنامه­ریزی شارژ می­نماید به طوری که هزینه­های شارژ با رعایت محدودیت­های فنی و اقتصادی کمینه گردد. نتیجه شارژ هوشمند خودرو در شرایط شارژ نرمال و سریع و در محدودیت­های مختلف شبکه توزیع و در حضور یا غیاب برنامه­ی پاسخ­گویی بار با یکدیگر مقایسه شده است. از نرم افزار YALMIP و MOSEK برای حل مدل برنامه­ریزی خطی آمیخته با عدد صحیح استفاده شده است.
کوروش اسماعیلی، دکتر امیر بکتاش،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

فیلترهای اکتیو شنت، هارمونیک ­های جریان را با تزریق جریان جبران کننده هارمونیک برابر اما مخالف جبران می­ کنند. فیلتر فعال شنت به عنوان یک منبع جریان عمل می­ کند که اجزای هارمونیک تولید شده توسط بار را تزریق می­ کند، اما فاز آن ۱۸۰ درجه جابجا می شود. در این مقاله عملکرد یک فیلتر فعال موازی سه­ فاز بدون استفاده از بانک­ خازنی بررسی شده است و نتایج از نظر فنی و اقتصادی ارزیابی می­ شود. نتایج شبیه­ سازی با استفاه از سیمولینک در نرم ­افزار متلب به دست آمده است. نتایج حاصل از شبیه ­سازی نشان می­ دهد تصحیح ضریب قدرت بدون هیچگونه تشدید هارمونیکی صورت گرفته و منبع تنها تولید کننده توان اکتیو بوده و جبران­ ساز تامین توان راکتیو را بر عهده دارد.

دکتر هاجر باقری طولابی، دکتر افشین لشکرآرا،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

بازآرایی شبکه‌های توزیع برق، یکی از اقدامات دوره ای مهم در مرحله بهره‌برداری در شبکه‌های قدرت می‌باشد. با استفاده از بازآرایی مناسب می توان ابعاد مختلف کیفیت توان را با کمترین هزینه ارتقا بخشید. در این مقاله عملیات بازآرایی با استفاده از الگوریتم جدید همزیستی موجودات زنده و با بهره گیری از تابع هدفی چند منظوره جهت کاهش تلفات، نامتعادلی بار و بهبود پروفیل ولتاژ پیشنهاد شده است. از تئوری درخت پوشا جهت بررسی وضعیت درختی (شعاعی) سیستم توزیع و اتصال همه­ ی بارها به شبکه پس از بازآرایی استفاده شده است. با توجه به اینکه توابع هدف، واحدهای سنجش مشابه ندارند، از یک سیستم فازی همگن کننده اهداف نیز بهره گرفته شده است. برنامه مورد نظر بر روی یک شبکه تست نمونه واقعی ۱۱/۴ کیلو ولت ۱۱ فیدره ۹۵ باسه آزمایش شده است. نتیجه نهایی نشان دهنده عملکرد موفق الگوریتم پیشنهادی در ارائه توپولوژی جدیدی برای شبکه توزیع همراه با تلفات کمتر، بار متعادل‌تر و پروفیل ولتاژ بهتر برای سیستم تست مورد نظر می‌باشد.

وهاب درفشدار، دکتر محمد تبریزیان، حمیدرضا شاهمیرزاد،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

در حال حاضر برخی از شبکه‌‌های برق دنیا، به دلیل عدم مدیریت انرژی مناسب و عدم کاربرد ذخیره‌سازها، قدری ناکارآمد بوده و لذا نیروگاه‌ها برای حفظ کیفت توان، ناگزیر به تولید بیشتر هستند. در صورت استفاده از ذخیره‌سازها در شبکه برق، نیاز به ساخت نیروگاه‌های بزرگ کاهش یافته و پایداری شبکه بهبود می‌یابد و در نتیجه بسیاری از این ناکارآمدی‌ها برطرف خواهد شد. با استفاده از ذخیره ­سازها مصرف‌کنندگان ترغیب می‌شوند تا با مدیریت بهینه مصرف خود، در ساعات پیک به شبکه برق فروخته و سبب افزایش پایداری شبکه شده و بهره ­بردار شبکه نیز در ساعات اوج مصرف، کمبود توان شبکه را از طریق نزدیک‌ترین ذخیره‌ساز جبران نماید که به دلیل نزدیکی ذخیره‌ساز به مصرف‌کننده کمترین تلفات را در خط انتقال خواهیم داشت. در این مقاله، با پیشنهاد مسأله بهینه­ سازی چندهدفه دوسطحی فازی برای مدل ­سازی برنامه­ ریزی سیستم‌های ذخیره انرژی(ESS) در شبکه ­های توزیع فعال(ADS) تأثیر راهبرد بهره­ برداری بهینه ESS تحلیل گردیده و از شبکه توزیع اصلاح شده ۳۳ باسه استاندارد IEEE برای بررسی قابلیت پیاده ­سازی و کارایی مدل پیشنهادی استفاده شده است.

دکتر ایمان چهارمحالی، دکتر محمد جعفری فر،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

جهت ارزیابی قابلیت اطمینان شبکه‌های توزیع فعال، نیاز به مدل‌سازی منابع تولید پراکنده عمدتاً تجدیدپذیر می‌باشد. مدل‌های قابل اطمینان سنتی (رایج) قادر نبوده که ماهیت متناوب و تصادفی این منابع انرژی را در نظر بگیرند لذا نیاز به یک مدل جدید قابلیت اطمینان جهت مدل‌سازی منابع تولید این نوع شبکه‌های توزیع، ضروری می باشد. در روش‌های تحلیلی، یک مدل تحلیلی از شبکه تهیه شده و بصورت ریاضی مسئله حل می‌شود؛ ولی با پیچیده شدن شبکه، حل مسائل بسیار دشوار و عملاً غیرممکن می‌شود. بنابراین به لحاظ پیچیدگی ساختار و تنوع حالت‌های بهره‌برداری شبکه‌های توزیع فعال، جهت ارزیابی قابلیت اطمینان آن‌ها، یک روش شبیه‌سازی[مونت کارلو] پیشنهاد شده است. نرم‌افزار مورد استفاده برای انجام شبیه‌سازی‌ها متلب می‌باشد.  در این روش، تمامی حالت‌های خرابی اجزای شبکه بصورت تصادفی دسته‌بندی و مشخص شده است. از طرفی با بکارگیری مدل پیشنهادی قابلیت اطمینان DGها، ماهیت تصادفی بودن این منابع بطور دقیق در فرآیند شبیه‌سازی لحاظ شده است. نتایج شبیه‌سازی یک شبکه توزیع فعال نمونه حاکی از آن است که، با ورود میکروشبکه‌ها، شاخص‌های قابلیت اطمینان شبکه و بارهای آن بهبود یافته‌اند ولیکن میکروشبکه بیشترین تأثیر را روی شاخص‌های بارهای درون خود میکروشبکه داشته است.

احسان اکبری،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده

ولتاژ و جریان هارمونیکی، ضریب قدرت یا توان راکتیو، وضعیت تعادل سیستم سه فاز و افت ولتاژ یا تنظیم ولتاژ از عوامل مهم مسأله کیفیت توان در شبکه توزیع می­باشند. همچنین این عوامل باعث می­شود که آسیب­های جدی در شاخص­های شبکه و تجهیزات آن رخ دهد. برای حل این موضوع، این موارد بایستی توسط جبران­سازهای مختلف در سطح شبکه توزیع اصلاح شوند. بنابراین، این مقاله جبران­سازی شاخص­های مخرب بارهای خطی و غیرخطی با استفاده از D-STATCOM مبنی بر تئوری توان مرسوم (CPT) در شبکه توزیع را ارائه می­دهد. شایان ذکر است که در این مقاله، دو روش CPT و تئوری توان اکتیو و راکتیو لحظه­ای (PQ) برای استراتژی کنترل D-STATCOM استفاده می­شود. در نهایت، طرح پیشنهادی برروی یک سیستم سه فاز متشکل از بارهای خطی و غیرخطی با استفاده از نرم افزار PSIM اعمال می­شود و سپس قابلیت­های طرح پیشنهادی مورد ارزیابی قرار می­گیرد.

سید حسین حسن زاده فرد، دکتر امین سامان فر، دکتر مهدی نیک زاد، دکتر محسن رشیدی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

شبکه­های توزیع امروزی از نظر ابعاد و اجزاء پیشرفت قابل توجهی داشته­اند و یکی از ارکان مهم اقتصاد هر کشور به شمار می ­روند. دولت ­ها اغلب به دنبال روش ­هایی هستند که در شرایط بحرانی  و خطا، خسارت شبکه را به حداقل برسانند، دامنه خطاها را محدود کرده تا استمرار خدمات رسانی حداکثر حفظ گردد. بعد از وقوع خرابی، در دوره بازیابی، تصمیم­گیری درست و سریع اپراتور یا مدیر شبکه می­تواند ابعاد خرابی را کاهش دهد و جلوی خسارت بیشتر را بگیرد. با حرکت شبکه ­های آینده به سوی خودترمیمی، باید توابع تصمیم­گیری قدرتمند شوند به طوری که با حفظ قیود فنی شبکه بتوانند با مداخلات به موقع، شرایط پایدار اضطراری را به وجود آورند. برای این منظور می­ توان فاکتور هزینه خاموشی مشترکین را مورد استفاده قرارداد، که به صورت یک عدد برای هر نوع مشترک و با واحد دلار بر کیلو وات ساعت مطرح شده است و می­توان فیدرها را ارزش ­گذاری نمود، ولی با توجه به ماهیت احتمالاتی وقوع هزینه در خاموشی­ها این فاکتور به تنهایی کامل نمی ­باشد. در این مقاله از تابع خسارت احتمالی مشترکین استفاده شده است که برای هر فیدر به طور جداگانه محاسبه می­گردد و قابل اعمال به کل شبکه نیز می ­باشد. روش پیش بینی هزینه ها برای فیدر ترکیبی نمونه، با استفاده از روش مونت کارلو و نیز روش تابع مولد عمومی (UGF) در نرم افزار MATLAB شبیه سازی شده است. با وجود ورودی یکسان و رسیدن به نتایج یکسان، سرعت پاسخ در روش UGF بسیار بالاتر به دست آمده است.


صفحه 1 از 1     

تحقیقات نوین در برق Journal of Novel Researches on Electrical Power
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4700