۴ نتیجه برای غیرخطی
آقای احسان گنجی، دکتر مهدی مهدویان،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
امروزه به دلیل افزایش مصرف انرژی و لزوم جلوگیری از آسیب های یست محیطی، بکارگیری سیستمهای تجدیدپذیر (مانند پیل سوختی، بادی یا خورشیدی) به منظور تأمین انرژی، توجه ت روزافزون محققان را به خود جلب نموده است. سیستمهای تولید توان فتوولتائیک PV از مهمترین راههای با هزینه کم در بین انرژیهای نو است. در این مقاله از سیستم فتوولتائیک PV به عنوان ژنراتور اصلی توان، و همچنین از PEMFC به عنوان تجهیز ذخیره سازی انرژِی استفاده شده است. از مزایای سیستم پیشنهادی میتوان به سازگاری زیست محیطی کاهش نویز سیستم و پایین بودن هزینه، اشاره کرد. همچنین استراتژی کنترلی پیشنهادی پایداری سیستم را در حالات مختلف اتصال منابع تولید پراکنده، نظیر سیستم فتوولتاییک به شبکه و بار غیرخطی که حالت عملکرد جزیرهای را به همراه دارد، تضمین می کند. به علاوه از یک باتری به همراه یک پیل سوختی برای ذخیره انرژی استفاده شده است که دارای سیستم کنترل مشابه با کنترل سیستم تولید پراکنده است و نیازی به تغییر حالت کنترلی سیستم در زمان تغییر حالت از جزیرهای را ندارد.
آقای حسین صفایی پور، دکتر مهدی فروزانفر، دکتر امین رمضانی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده
در فرآیندهای صنعتی حلقه-بسته دارای مخازن بههمپیوسته با رفتار دینامیکی غیرخطی تحت اغتشاشات تصادفی توأم گوسی و غیرگوسی، آشکارسازی بهموقع عیوب تدریجی همزمان، اهمیت بالایی دارد. بدین منظور، در این مقاله یک روش آشکارسازی برای عیوب تدریجی در این سیستمها، ارائه شده است. در این روش، ابتدا با استفاده از مدل سیستم، مدل معلوم کنترلکننده و اندازهگیریها و با فرض کلیه نامعینیها در بردار عیب تدریجی، تخمین بردار حالت سیستم انجام شده است. سپس، سیگنال مانده با استفاده از تفاضل بردار خروجی اندازهگیری شده و تخمین آن، تولید میشود. پس از آن، با تمرکز بر پردازش مانده تولید شده بواسطه ویژگیهای آماری آن از جمله پنجره متحرک و خودهمبستگی، سیگنال مانده مناسب تحلیل تولید شده است. برای ارزیابی این مانده، حد آستانه متغیر و ثابت طراحی شده و در نهایت با ارزیابی هشدارهای دریافت شده بواسطه عبور سیگنال مانده از حد آستانه متغیر و یا تشخیص قطعی عبور از حد آستانه ثابت، برای تشخیص عیب تدریجی راهکار ارائه شد. در پایان به منظور ارزیابی این رویکرد، شبیهسازی آشکارسازی عیوب تدریجی همزمان نشتی مخازن و گرفتگی مسیر سیال در سیستم غیرخطی سهتانک بههمپیوسته DTS۲۰۰، انجام شده است. برای ارزیابی کمی نتایج شبیهسازی، ماتریس اختلاط تشکیل و شاخصهای ارزیابی مرتبط و امتیاز اف-وان محاسبه شده است.
مهندس میثم احمدی منفرد، دکتر محمد تبریزیان، دکتر الهه مرادی، مهندس حمیدرضا شاهمیرزاد،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده
مسأله تأمین انرژی از یک سو و مشکلات زیست محیطی ناشی از مصرف سوختهای فسیلی از سوی دیگر پژوهشگران را بر آن داشت تا به روشهای کاهش مصرف انرژی و همچنین استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر و خودروهای هیبریدی روی آورند، فنآوری ریزشبکه پیشنهاد خوبی برای بهرهگیری هم زمان از چندین واحد تولید پراکنده به صورت بهینه است، اما به دلیل وجود عدم قطعیتهای موجود در پدیدههایی مانند تابش خورشید، به منظور پیشبینی دقیقتر چگونگی عملکرد ریزشبکه و ادوات آن در آینده جهت تصمیمگیریهای مناسب، نیاز به سازوکاری برای پردازش دادههای مربوط و مدیریت آنها میباشد. پاسخ به همه این مسائل، نیاز به آشنایی با مفهوم جدیدی تحت عنوان «هاب انرژی» دارد. با توجه به گسترده بودن موضوع کنترل سیستمهای هاب انرژی، در این مقاله سعی شده است ضمن بررسی مختصر تعاریف و مفاهیم مربوطه، سیستم به گونهای طراحی و کنترل شود که در برابر نامعینی و اغتشاش مقاوم باشد که روش پیشنهادی، بهرهگیری از کنترلکنندههای پیشبین غیرخطی مقاوم است. شبیهسازی انجامگرفته در این پژوهش شامل دو بخش است که در بخش اول، تجزیه و تحلیل رفتار مدل و در بخش دوم، پیادهسازی کنترلکننده صورت گرفته است. برای این کار، ابتدا یک مدل جدید و معتبر از یک نمونه سیستم هاب انرژی انتخاب شده و پس از آن یک روند کنترلی با راهبرد پیشبین غیرخطی مقاوم پیاده گردیده است، مطالعه موردی و نتایج حاصل از شبیهسازی در نرمافزار متلب بهخوبی نشان میدهد که متغیرهای خروجی سیستم هاب انرژی مدل شده توانستهاند در زمان مناسبی پس از اعمال ورودی به پایداری رسیده و عملکرد بهینه ای داشته باشند.
احسان اکبری،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده
ولتاژ و جریان هارمونیکی، ضریب قدرت یا توان راکتیو، وضعیت تعادل سیستم سه فاز و افت ولتاژ یا تنظیم ولتاژ از عوامل مهم مسأله کیفیت توان در شبکه توزیع میباشند. همچنین این عوامل باعث میشود که آسیبهای جدی در شاخصهای شبکه و تجهیزات آن رخ دهد. برای حل این موضوع، این موارد بایستی توسط جبرانسازهای مختلف در سطح شبکه توزیع اصلاح شوند. بنابراین، این مقاله جبرانسازی شاخصهای مخرب بارهای خطی و غیرخطی با استفاده از D-STATCOM مبنی بر تئوری توان مرسوم (CPT) در شبکه توزیع را ارائه میدهد. شایان ذکر است که در این مقاله، دو روش CPT و تئوری توان اکتیو و راکتیو لحظهای (PQ) برای استراتژی کنترل D-STATCOM استفاده میشود. در نهایت، طرح پیشنهادی برروی یک سیستم سه فاز متشکل از بارهای خطی و غیرخطی با استفاده از نرم افزار PSIM اعمال میشود و سپس قابلیتهای طرح پیشنهادی مورد ارزیابی قرار میگیرد.