۴ نتیجه برای پایداری ولتاژ
مهرداد مطهری، افشین لشکرآرا،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده: مکانیابی و تعیین اندازه واحدهای تولید پراکنده که جریان راکتیو در شبکه های شعاعی را تغییر میدهند تاثیر قابل توجهی در کاهش تلفات، بهبود پروفیل ولتاژ و پایداری ولتاژ دارند. قرار دادن نادرست در برخی شرایط میتواند این مزایا را کاهش و حتی کل بهرهبرداری سیستم را به خطر اندازد. در این مقاله یک روش برای شناسایی محل و اندازه بهینه تولیدات پراکنده بر اساس شاخص پایداری ولتاژ و الگوریتم چرخه آب ارائه شده است. شاخص پایداری ولتاژ به عنوان تابع هدف برای تعیین موقعیت بهینه DG استفاده شده است. پس از تعیین شین منتخب برای قرارگیری DG، روش جست و جو اندازه و مکان بهینه DG را برای به حداقل رساندن کل تلفات توان و بهبود پروفیل ولتاژ، با استفاده از الگوریتم چرخه آب تعیین می کند. همچنین مصرف توان های اکتیو و راکتیو توسط شبکه نیز محاسبه شده و نتایج مورد مقایسه قرار گرفته اند. نتایج با استفاده از نرم افزار MATLAB روی سیستم ۳۳ شینه IEEE، مورد تست قرار گرفته و نتایج حاصل تحلیل شدهاند.
جواد مهرجویان، رحمان انصاری پور،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
سیستم توزیع ارتباط بین سیستم انتقال و مصرفکننده نهایی را برقرار میسازد و نزدیکترین بخش سیستم قدرت به مصرفکننده است. به سبب رشد فزاینده تقاضای انرژی الکتریکی، محدودیتهای زیست محیطی و رقابت موجود در بازار عرضه انرژی، اغلب، سیستمهای انتقال و توزیع تحت شرایط بارگذاری سنگین کار میکنند. افت ولتاژ شدید، خاموشیهای متعدد و تلفات بالا از جمله مشکلات اساسی در شبکههای توزیع میباشند. بازآرایی سادهترین و کمهزینه ترین روشی است که اهداف فوق را به طور نسبی برآورده میسازد. در این تحقیق، بازآرایی شبکههای توزیع به عنوان یک مسئله بهینهسازی مطرح شده است. یک تابع هدف شامل شاخصهای تلفات توان اکتیو و پروفیل ولتاژ معرفی گردیده است. به منظور بررسی دقیق این رویکرد، سناریوهای مختلفی معرفی شدهاند. برای حل این مسئله از الگوریتم بهینهسازی رقابت استعماری(ICA) در محیط نرمافزاری Matlab استفاده شده است. نتایج شبیهسازی بر روی سیستمهای توزیع شعاعی۳۳، ۶۹ و ۱۱۸ شینه استاندارد IEEE نشان میدهد که بهینهسازی وضعیت باز و بسته شدن کلیدها، تأثیر بسیار زیادی بر بهبود عملکرد سیستم توزیع خواهد داشت.
دکتر محمدحسن همت پور، دکتر محمدحسین رضائیان کوچی، مهندس ابوالفضل شعبانی اصل،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
: امروزه از منابع تولید پراکنده بهطور گستردهای استفاده میشود. این منابع چالشهای جدیدی در مسائل مختلف سیستم قدرت به وجود میآورد. یکی از این چالشها تأثیر این منابع بر مسئله حذف بار بهینه است. حذف بار در شبکه بعد از وقوع رخدادی همچون خروج خط از شبکه رخ میدهد. خروج یک خط از شبکه میتواند سبب افزایش توان عبوری از خطوط دیگر شود و موجب عملکرد سیستمهای حفاظتی شده و درنتیجه فروپاشی شبکه را به همراه داشته باشد. در این مقاله یک روش جامع حذف بار ولتاژی۷ جهت جلوگیری از فروپاشی شبکه و بازگرداندن شبکه به حالت بهرهبرداری عادی در حضور منابع تولید پراکنده پیشنهاد میشود. در این روش ابتدا بحرانیترین خط که با خروج آن پایداری شبکه حداقل میشود، مشخص میشود. سپس با خروج خط منتخب توسط اپراتور با بهرهگیری از ویژگی الگوریتم هارمونی حداقل میزان حذف بار و مکان DG بهگونهای مشخص میشود که حد بارپذیری شبکه حداکثر شود و شبکه دچار فروپاشی نشود. عملکرد طرح پیشنهادی بر روی دو شبکه استاندارد ۱۴ و ۳۰ باسه IEEE در دو سناریو بدون حضور منابع تولید پراکنده و حضور آن موردمطالعه قرار میگیرد.
ماندانا حجتی طباطبایی، دکتر حسن سیاهکلی، دکتر جواد علمایی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
ناپایداری ولتاژ از مهمترین مشکلات سیستمهای قدرت میباشد. در سالهای اخیر نیز با تجدید ساختار در سیستمهای قدرت، بهرهبرداران سیستم برای حداکثر کردن سود و کم کردن هزینهها، سیستم را در نقطه کاری نزدیک به مرز شرایط پایدار مورد بهرهبرداری قرار میدهند. در هنگام وقوع یک رخداد در سیستم قدرت، اگر سیستم قدرت قادر به حفظ ولتاژ در نقاط مختلف خود نباشد، پدیده ناپایداری ولتاژ در سیستم قدرت رخ داده است که میتواند منجر به بروز خاموشی گسترده در سیستم شود. این خاموشیها علاوه بر اینکه خسارات اقتصادی زیادی را به دنبال دارد موجب نارضایتی مشترکین از شبکه برق نیز خواهد شد. بنابراین شناسایی ناپایداری ولتاژ در شبکه که به دنبال آن بتوان در مورد اقدامات کنترلی تصمیمگیری کرد، نقش مهمی در افزایش کیفیت و امنیت سیستم خواهد داشت. در این مقاله روشهای مختلف پایداری و کنترل ولتاژ، معرفی، مطالعه و بررسی می شود.