[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
..
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 234
نرخ پذیرش: 84.3
نرخ رد: 15.7
میانگین داوری: 98 روز
میانگین انتشار: 26 روز
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 16-1 برگشت به فهرست نسخه ها
جایابی و تعیین اندازه بهینه تولید پراکنده با در نظر گرفتن ادوات FACTS و عدم قطعیت بار با استفاده از الگوریتم ترکیبی سینوس-کسینوس و بهینه‌سازی ازدحام ذرات (HSCA-PSO)
احسان قناعتی، حسن براتی*
گروه برق، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران
چکیده:   (432 مشاهده)
استفاده از تولید پراکنده (DG) در شبکه‌های توزیع الکتریکی، فوائد زیادی را به همراه دارد و بنابراین، جایابی و تعیین اندازه این واحدها اهمیت می‌یابد. اغلب تحقیقات در این حوزه از تاثیر شبکه انتقال بر بخش توزیع چشم‌پوشی می‌کنند. همچنین این تحقیقات تاثیر سیستم انتقال جریان متناوب انعطاف‌پذیر (FACTS) را نیز نادیده می‌گیرند. این مقاله روشی جدید برای جایابی و تعیین اندازه بهینه تولید پراکنده با درنظر گرفتن ادوات FACTS ارائه داده است. در این روش، از مدل معادل تونن برای مدلسازی بخش انتقال شامل ادوات FACTS استفاده شده و نتایج آن با مدل‌های شبکه یکپارچه انتقال-توزیع و شین اسلک مقایسه خواهد شد. برای این منظور، از خازن سری کنترل‌شونده با تریستور (TCSC) و جبران‌کننده استاتیک توان راکتیو (SVC) استفاده خواهد شد. و عدم قطعیت بار الکتریکی توسط روش درخت سناریو در نظر گرفته می‌شود. مسئله بهینه‌سازی به صورت حداقل‌سازی یک تابع هدف ترکیبی تعریف می‌شود که شامل شاخص‌های تلفات توان، انحراف ولتاژ و پایداری ولتاژ می‌باشد.  مسئله بهینه‌سازی توسط الگوریتم ترکیبی سینوس-کسینوس و بهینه‌سازی ازدحام ذرات (HSCA-PSO) حل می‌شود. شبیه‌سازی بر روی شبکه تست انتقال-توزیع 9 شینه و 16 شینه IEEE در نرم‌افزار MATLAB انجام می‌گیرد. نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که استفاده از FACTS در بخش انتقال و DG در بخش توزیع هر دو موجب کاهش تابع هدف و در نتیجه بهبود کارایی شبکه از منظر شاخص‌های تلفات، انحراف ولتاژ و پایداری ولتاژ می‌گردد. نتایج نشان می‌دهد که مدل معادل تونن در مقایسه با مدل شین اسلک، عملکرد بهتری در مدلسازی بخش انتقال و ادوات FACTS دارد. همچنین نتایج نشان‌گر این است که عدم قطعیت‌ها موجب افزایش ظرفیت نصب شده واحدهای DG شده و بنابراین صرف نظر کردن از عدم قطعیت می‌تواند موجب دست‌یابی به پاسخ‌هایی اشتباه گردد.
واژه‌های کلیدی: سیستم انتقال جریان متناوب انعطاف‌پذیر، مدل معادل تونن، روش درخت سناریو، الگوریتم ترکیبی سینوس-کسینوس و بهینه‌سازی ازدحام ذرات.
متن کامل [PDF 1337 kb]   (220 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/1/17 | پذیرش: 1400/4/1 | انتشار: 1400/4/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Optimal placement and sizing of distributed generation considering FACTS devices and load uncertainty using hybrid sine-cosine algorithm and particle swarm optimization (HSCA-PSO). تحقیقات نوین در سیستمهای قدرت هوشمند 2021; 10 (2) :1-16
URL: http://jeps.dezful.iau.ir/article-1-339-fa.html

قناعتی احسان، براتی حسن. جایابی و تعیین اندازه بهینه تولید پراکنده با در نظر گرفتن ادوات FACTS و عدم قطعیت بار با استفاده از الگوریتم ترکیبی سینوس-کسینوس و بهینه‌سازی ازدحام ذرات (HSCA-PSO). نشریه علمی-تخصصی تحقیقات نوین در سیستمهای قدرت هوشمند. 1400; 10 (2) :1-16

URL: http://jeps.dezful.iau.ir/article-1-339-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
تحقیقات نوین در برق Journal of Novel Researches on Electrical Power
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4700